Maison Helise

 5-daagse workshop
"Persoonlijke en professionele groei in de 21ste eeuw"

Natuur en buitenleven vormen de ideale plek om alles even los te laten en weer in contact te komen met je eigen verhaal. In een sfeervolle, comfortabele setting midden in de natuur in de Hoge Vogezen, bieden wij onze cursisten een unieke ervaring door de 5 daagse workshop te combineren met ontspanning en een sportief verblijf in de natuur.

Tijdens deze 5 daagse workshop krijgt je inzicht in wat jou beweegt in je leven en werk; welke patronen herken je en wat wil je verder ontwikkelen om je te sterken in wie je bent.  We kijken vanuit diverse perspectieven naar de samenhang in je leven en onderzoeken hoe jij hiernaar kijkt. Wat is jouw verhaal en wat vraagt in jouw leven nu aandacht. In de ochtend werken we aan jouw persoonlijke reis en ontwikkeling en in de middag ben je vrij om te ontspannen in de natuur.

Deze workshop is all- inclusive: 6 overnachtingen op kamer met eigen douche/toilet voor 2 personen*, alle maaltijden, koffie en thee; 5 daagse training van 9.00 – 13.30 onder begeleiding van twee ervaren trainers, Lisette Heij en Margreet Houdijk

Bel me voor meer informatie. Ik vertel het je graag!

Vanf april 2022 op aanvraag .
* Heb je een belangrijke reden om alleen te willen slapen, meld dit dan bij inschrijving. Wij kijken of we die wens kunnen honoreren.

 

nogmeerbloem

 Trainingsdata:  op aanvraag

 

Workshops

DSC00304plus

Wij bieden workshops aan die je vooraf maar ook ter plekke kunt reserveren (minimaal 2 deelnemers). De workshops worden gedurende een dagdeel verzorgd, zodat je in de middag en avond vrij bent om van de prachtige natuur te genieten.
Individuele coaching en wandelcoaching is mogelijk op aanvraag.

- Storytelling

We zijn voortdurend in verandering om ons aan te passen aan steeds weer andere eisen en verwachtingen; thuis en op het werk. Vragen als: waar ben ik eigenlijk van, waarin onderscheid ik me en waar wil ik naartoe, creëert behoefte aan betekenisgeving. Deze workshop is voor iedereen die zijn of haar (levens) verhaal wilt delen, als onderdeel van jouw persoonlijke ontwikkeling.

Storytelling is een manier om werkelijk met elkaar in contact te komen. Door het delen van elkaars verhaal word jij als verteller gehoord en begrepen, en de luisteraar deelt mee in jouw reis. De luisteraar is als het ware getuigen van jouw reis. Hierdoor worden oude patronen doorbroken, nieuwe kansen gezien, inzicht en inspiratie opgedaan en wordt verbinding gecreëerd.

Als trainer Storytelling neem ik je mee op reis en word jij de storyteller van jouw eigen verhaal. Jouw verhaal is dat wat jou hier heeft gebracht in voor- en tegenspoed, met keuzes, inzichten en hulp.
Tijdens de workshop oefenen we met de opbouw en vorm van jouw verhaallijn en delen we elkaars verhaal met met afwisselend vertelopdrachten en stukjes theorie.

Wanneer: op aanvraagLamp of Knowledge

Duur: 9.30-12.30

Bel me voor meer informatie 06-52513529

 

 3-daagse workshop 
"Kom in beweging en zet stappen in je eigen verhaal!"

De workshop is een ontdekkingsreis door het labyrint van je leven: ' De reis van je leven'.

We kijken eerst achterom naar waar we vandaag komen. Je identiteit ontwikkelt zich in relatie tot de betekenisvolle contexten waarin je opgroeit; je gezin van herkomst, school, vriendengroepen, je werk, cultuur, religie. Wat is jouw verhaal.
De volgende fase is gericht op wat je met jouw bagage zou willen doen. Je wordt uitgenodigd oude patronen, weerstanden, angst, bezorgdheid over wat anderen denken en alles wat je niet dient los te laten.
Dan richten we ons op ontvangen. Je leert te vertrouwen op eigen wijsheid. Welke boodschap van groei geef je jezelf. Je autonomie ontstaat daar waar je je eigen levensverhaal en je opgelopen kwetsuren aankijkt en 'vastpakt' en er opnieuw betekenis aan geeft.
Tot slot, gaat het over terugkeer. Je wordt uitgenodigd om naar jezelf terug te keren met meer inzicht, kracht en moed. Hoe ziet je verhaal er nu uit. Hoe ga je het nu anders doen?
We werken in kleine groepen, minimaal 4, maximaal 8 deelnemers.

Extra: (familie) opstellingen op verzoek zijn mogelijk.

De eerste workshop staat gepland:  3,4,5,6 april 2022                                                                                                                                                                                                                                                                   

All-inclusief, op basis van 4 overnachtingen met ontbijt, lunch en diner. Koffie en thee naar behoefte.
3-daagse workshop van 9.30 - 13.30 onder begeleiding van trainers Lisette Heij en Margreet Houdijk. De middagen zijn vrij te besteden en te genieten van de prachtige natuur.

Bel ons voor meer informatie: 06-52513529

Wit u nog verder nagenieten van de Vogezen in ons B&B, dan kunt u altijd dagen bijboeken, afhankelijk van beschikbaarheid.

 

 

Schrijfweek

Voor wie?                      Voor iedereen die in alle rust, weg van alle dagelijkse beslommeringen en afleidingen, in een prachtige omgeving met creatief schrijven aan de slag wil en of flinke schrijfkilometers wil maken. 

Wat houdt het in?      Gedurende vijf dagen volg je van 10:00 tot 12:00 een schrijfworkshop met medecursisten. Ik bied je inspirerende schrijfopdrachten en leer je technieken voor het schrijven van verhalen. Je ontvangt persoonlijke feedback. Hoeveel tijd je naast de workshops aan jouw schrijfproduct(en) wil besteden, bepaal je helemaal zelf! 

Wat levert het op?     Aan het eind van deze schrijfweek beschik je over de basistechnieken voor schrijven en of een schrijfplan voor je eigen boek. Ik beloof je daarnaast een rijke, persoonlijke ervaring; schrijven is ook altijd een ontdekkingsreis naar je binnenste. Naar de verhalen die, bewust of onbewust, in jou leven en gehoord willen worden.

Wanneer: vanaf mei 2022

All-inclusief; ontbijt, lunch en  2-gangen diner met koffie of thee. De gehele dag mag je gratis thee pakken.

Op basis van zes overnachtingen.
                         

Kosten: 695,00 pp 

 

Maison1a+logo4geel 72dpi

MaisonHelise  Vogezen, La Croix-aux-Mines, Frankrijk

Copyright © 2021 MaisonHelise | +31640586167 | Disclaimer privacy | sitemap | B&B Vogezen, Frankrijk